Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 146 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 146 1.9 JTD

Здравейте,
    От няколко дни съм собственик на Алфа и съм обсебен от този автомобил! Какво е подходящото масло за горепосочената кола на 10г. 187 000км (нереални предполагам)? В книжката е посочено Selenia Turbodisel SAE 10W40 моля за вашите коментари.
    В допълнение се интересувам от закупуването на ал.джанти 14 цола, фарове за мъгла, оригинални стелки, капачето на ел.огледалата, кора под двигателя. За първи път участвам във форума и моля да бъдете снизходителни ако съм нарушил някое правило!

Доколкото съм запознат моделите 145/146 нямат кора под двигателя, може някой да е правил доработки, иначе за 156 съм сигурен че имат.
    Alfa Romeo 146 1.4Junior; Alpine 113BT; Hertz
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от splendor Покажи съобщение
      Доколкото съм запознат моделите 145/146 нямат кора под двигателя, може някой да е правил доработки, иначе за 156 съм сигурен че имат.
      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E0%F2%E5%EB%FF

Comment

Първоначално публикувано от viperman Покажи съобщение
        Здравейте,
        От няколко дни съм собственик на Алфа и съм обсебен от този автомобил! Какво е подходящото масло за горепосочената кола на 10г. 187 000км (нереални предполагам)? В книжката е посочено Selenia Turbodisel SAE 10W40 моля за вашите коментари.
        В допълнение се интересувам от закупуването на ал.джанти 14 цола, фарове за мъгла, оригинални стелки, капачето на ел.огледалата, кора под двигателя. За първи път участвам във форума и моля да бъдете снизходителни ако съм нарушил някое правило!
        Колега поздравления за придобивката и добре дошъл във форума
        Относно маслото и други подобни теми които те интересуват може да ползваш трърсачката, има доста разисквано по темата. Ще срещнеш доста поддръжници на Селения-та както и някои мнения против
        Относно нещата които искаш да закупиш - пусни ги в една тема в раздел "Купува", а междувременно огледай и раздела "продава"
        Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Добре дошъл колега . Много безаварийни километри ти пожелавам и незабравими мигове с колата .
          За всичко има изписано доста . Аз лично карам с масло Мобил и съм много доволен . Халогените ... стават и от Фиат Браво/Брава/Мареа .
          Някъде из форума имаше чертеж за направата на кора за под двигателя .... и един съвет . Сложи си лети джанти - 15-ки . Оригинално са 185/60/15 .
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
            ...Оригинално са 185/60/15 .
            195/55/15 са
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

по-скоро 145/6 излизат от завода със 185/60 14 освен КуВе-то то ако не се лъжа е със 195/50(или 55) 15
              Alfa Romeo 145 1.4 16vEX
              Alfa Romeo 156 V6quadrifoglio EX

Comment

Първоначално публикувано от Tifozza Покажи съобщение
                по-скоро 145/6 излизат от завода със 185/60 14 освен КуВе-то то ако не се лъжа е със 195/50(или 55) 15
                145/6 1.4тс, 1.6тс, 1.9JTD излизат от завода с 185/60/14 - алтернатива 195/50/15,а JUNIOR излизат със същите 195/50/15
                1.8тс, Ti, QV - излизат с 195/50/15
                За тези знам със сигурност от един каталог за другите не знам кво е положението

Comment

вие ме смазахте
                  145 1.6 ТС '97 ех.
                  145 1.9 JTD '00
                  307 CC 2.0 '04

Comment

Момчета погледнете си книжките на колите.
                    Първо оригинално 145/146 жтд имат кора под двигателя,аз имах но я разкъсах с това окачване.

За гумите:
                    Сериен вариант е 185/60/14 и отдолу си пише оптимален 195/55/15.
                    А този размер 195/50/15 него дават никаде.

За колегата,колата е много хубава както ти така и ние другите притежатели сме обсебени от тях,просто уникален автомобил за времето си и парите.
                    Масло слагай 10w40 марката е според възможностите,аз лично моята до сега я карах с Mobil1 а сега минавам на Motul 6100 карал съм със доста масла и общо взето от тези 2 марки съм най-доволен,е има и такива който несъм ги пробвал все още.Успех ако имаш други въпроси несе притеснявай да питаш,всеки е бил нов и всеки се е чуствал несигурен в началото
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Филтър картерни газове

Здравейте,
                      Колеги,
                      Да сте сменяли филтътъра на картерните газове? Било важно да се смени заради турбото. Днес ми светна лаппа-дюза, след кратка пауза стартирах мотора и изчезна. Трябва ли да предприема нещо? Може би почистване на ижекторите?

Comment

Колеги,
                        Да сте сменяли филтътъра на картерните газове? Било важно да се смени заради турбото. Днес ми светна лаппа-дюза, след кратка пауза стартирах мотора и изчезна. Трябва ли да предприема нещо? Може би почистване на ижекторите?
                        А може би кофти нафта Аз лично сипвам нафта главно от Лукойл.Но и от Шелл ви пауър дизел съм доволен.Вече 600+ км с половин резервоар от Шела мин-а и няма прблеми , не пуши и не е светвала лампичката заразлика от дизела на омв ...
                        Иначе за кора под мотора ИМА За масло ако е за лятото Селения дизел или 20к ако е за зимата WR по спомен. Аз в момента съм с WR и пак съм доволен.
                        Moqta e 145-за JTD но все едно си говориме за същото!
                        Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Working...
                        X